Fria Bröd – 20 år i den glutenfria frysen

Så sent som på 90-talet var utbudet för glutenintoleranta minst sagt begränsat. Det var vid den här tiden som Lena Adås och hennes man Gunnar såg behovet att ge glutenintoleranta fler möjligheter att äta gott. Efterfrågan på gott glutenfritt bröd visade sig vara mycket större än någon av dem kunnat ana.

Gott för alla

I dag väljer allt fler en glutenfri kost – långt fler än de som diagnostiserats med celiaki
(glutenintolerans). Det som för 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit Nordens ledande varumärke inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Sortimentet omfattar idag allt från mat- och fikabröd, till färdiglagat.

Fria – kunskapsföretaget

Ett bageri i all ära, faktum är att Fria också är ett kunskapsföretag. Vi arbetar proaktivt med att sprida kunskap om celiaki och förenkla vardagen för de som vill äta glutenfritt. Vi har till och med vår egen celiakispecialist som på heltid arbetar med att sprida kunskap om celiaki och glutenfri kost.

Jakten på frihet

Resan har varit lång, men har samtidigt bara börjat. Med vår mission ”det goda
glutenfria livet” fortsätter vi att utveckla det som en gång började som en ovanligt god idé – i vår jakt på nya goda, glutenfria smaker.

Du hittar Frias produkter i den glutenfria frysen.