Havre Ruta

Skog & Mark
Ren, glutenfri havre har många fina egenskaper som gör det till ett perfekt inslag i en glutenfri kost. Att tillföra havre i brödet ökar mängden fullkorn, vitaminer och mineraler – samtidigt som brödet får en fyllig, rund och god smak.

Våra nyckelhålsmärkta, glutenfria havrerutor är bakade med bondbönsmjöl och solmogna äpplen. Just bondbönor är ett riktigt bra livsmedel med mängder av nyttigheter som vitaminer, mineraler, folsyra och antioxidanter. Våra havrerutor har ett högt fiberinnehåll (9 %) och är bakade med hela 38 % fullkorn. Bröden är dessutom osötade och fria från laktos och mjölkprotein.

270 g. 4 st/förp.

Vatten, glutenfria fullkornshavreflingor (20%), glutenfri vetestärkelse, äpple (12%), bondbönsmjöl (5%), majsstärkelse, jäst, förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), sirap (endast som jästnäring), rapsolja, salt, maltodextrin (majs), emulgeringsmedel [lecitin (raps), mono- och diglycerider av fettsyror (veg.)], psylliumfröskal, aromer. Innehåller naturligt förekommande socker. Innehåller 20% fullkorn, motsvarar 38% av torrvikten.

Näringsvärde per 100 g
Energi1037 kJ/248 kcal
Fett4.0 g
-varav mättat fett1.0 g
Kolhydrater43 g
-varav sockerarter4.0 g
Fiber9.0 g
Protein 5.0 g
Salt1.0 g
havreruta_webb

Tiningstips

• Rumstemperatur (rekommenderas): i sin förpackning 1-3 timmar, enstaka bröd på ett fat eller i ny påse i ca 50 min
• Rosta brödet i brödrost
• Sprödvärm enstaka bröd i ugn på 150°C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min
• Mikro: Låg effekt (max 750W) i 1-3 min. Kan variera mellan olika mikrovågsugnar – prova dig fram!

Fler tiningstips hittar du här