Havre

Skog & Mark
Ren, glutenfri havre har många fina egenskaper som gör det till ett perfekt inslag i en glutenfri kost. Att tillföra havre i brödet ökar mängden fullkorn, vitaminer och mineraler – samtidigt som brödet får en fyllig, rund och god smak.

Skog & Mark Havre är ett osötat, nyckelhålsmärkt matbröd med högt fiberinnehåll (6%) och bakat med hela 20 % fullkorn. Förutom att vara glutenfritt är brödet även fritt från laktos och mjölkprotein.

500 g. Skivad i ca 13 skivor.

Vatten, glutenfri vetestärkelse, glutenfria fullkornshavreflingor (10%), modifierad majs- och tapiocastärkelse, jäst, sirap (endast som jästnäring), förtjockningsmedel (frukt-, guar-, tarakärnmjöl, pektin, cellulosagummi), rapsolja, salt, sockerbetsfiber, emulgeringsmedel [lecitin (raps), mono-och diglycerider av fettsyror (veg.)], psylliumfröskal, aromer.

Innehåller naturligt förekommande socker. Innehåller
10% fullkorn, motsvarar 20% av torrvikten.

Näringsvärde per 100 g
Energi970 kJ/230 kcal
Fett3.0 g
-varav mättat fett0.5 g
Kolhydrater45 g
-varav sockerarter2.5 g
Fiber6.0 g
Protein 2.0 g
Salt1.0 g
havre_webb

Tiningstips

För bästa resultat, ta fram de brödskivor du behöver ur frysen och lägg dem i en ny ren påse.
Låt påsen ligga framme i rumstemperatur. Enstaka skivor tinar på detta sätt på ca 30 minuter.

Fler tiningstips hittar du här