Glutenfri macka med keso och nektarin - fria

Glutenfri macka med keso och nektarin

20-30 minuter
Spara

En krämig röra med söta inslag! Tahini, citron, honungsstekt nektarin – massor av smak på ett frasigt Fria-bröd.

Ingredienser

  • 4 portioner

  • Röra

  • 4 st skivor bröd förslagsvis Limpan eller Havre
  • 4 st nektariner
  • 300 g Keso
  • 1 tsk honung
  • En halv citron, både juice och zest
  • 2 tsk tahini
  • Topping:

  • 1 kruka färsk mynta
  • chiliflakes
  • rostade sesamfrön

Så här gör du

1

Rosta sesamfrön i en torr stekpanna och låt svalna.

2

Vispa eller mixa keson med tahini och addera citronzest och citronjuice (och ev honung för lite extra sötma).

3

Stek nektarinerna ca 3 min med honung + chiliflakes för lite hetta.

4

Bred på ett lager röra och toppa med de stekta nektarinerna. Strössla över chiliflakes, rostade sesamfrön och färsk mynta.