Glutenfri äppeldessert - fria

Glutenfri äppeldessert

30 minuter
Spara

Visst blir man lite extra glad över gottigheter som serveras i portionsglas! Denna kaneldoftande dessert gör du med våra glutenfria Äppelmuffins, stekta äpplen och både grädde och vaniljkräm. Lent, mumsigt och lätt att knåpa ihop!

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 3 st Fria Äppelmuffins
  • 2 st äpplen, gärna en syrlig sort
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl färdig vaniljsås

Så här gör du

1

Smula/dela äppelmuffinsen och placera dem i botten på 4 glas och tryck till smulorna lite. (Spara lite smul att toppa med)

2

Skiva äpplet i mellanstora bitar och stek dem mjuka i en stekpanna ihop med smör, strösocker och kanel.
Låt svalna och passa på att vispa grädden.

3

Häll ett lager vaniljsås på muffinssmulet och skeda i de stekta äpplena ovanpå.

4

Klicka ut grädden i glasen och toppa med mer smulor av äppelmuffinsen och lite kanel.

Detta glutenfria recept innehåller