Glutenfri hallonmuffinspaj - fria

Glutenfri hallonmuffinspaj

30 minuter
Spara

En somrig paj med det lilla extra! Här får smuldegen en härligt kardemummig smak av våra glutenfria Hallonmuffins. Busenkelt att knåpa ihop och perfekt till eftermiddagsfikat.

Ingredienser

  • 6-8 portioner

  • Smuldeg

  • 1 paket Fria Hallonmuffins
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 125 gram smör
  • Fyllning

  • 500 gram frysta hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform med smör. Lägg i frysta hallon och sprid ut dem i botten på formen. Strö sedan socker och potatismjöl över hallonen.

2

Ta fram en bunke och smula ner Fria Hallonmuffins. Blanda med tärnat smör och havregryn till en deg. Bred ut degen i ett jämnt lager över hallonen i formen.

3

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills den har fått en fin färg. Låt svalna något och servera med en klick vaniljsås eller glass!