Glutenfri italiensk smörgåsbakelse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Skäm bort någon (eller dig själv) med denna glutenfria smörgåsbakelse med smak av Italien! Inne i bakelsen gömmer sig två härliga fyllningar med bland annat parmaskinka, fetaost och soltorkade tomater. Den är också enkel att göra till en smörgåstårta eller landgång genom att bara addera mer av det goda!

1 portion

40 minuter

Ingredienser

  • 4 skivor Vita Toast
  • Fyllning 1:
  • 50 g fetaost
  • 3 msk creme fraiche
  • 3 skivor parmaskinka
  • Färsk basilika
  • Salt & peppar
  • Fyllning 2:
  • 5 st soltorkade tomater
  • 2 msk creme fraiche
  • 50 g färskost
  • Salt & peppar
  • Garnering:
  • Färskost
  • Finbladig grönkål
  • Salami
  • Parmaskinka
  • Oliver
  • Minimozzarella
  • Fikon
  • Soltorkade tomater
  • Fetaost

SÅ HÄR GÖR DU

  • Skär av kanterna på brödskivorna och försök se till att skivorna blir lika stora. (Tips: spara brödkanterna och gör krutonger)

  • Fyllning 1: hacka parmaskinka och blanda med crème fraiche i en skål. Smula ner fetaost och hacka i basilika. Smaka av med salt och peppar.

  • Fyllning 2: hacka soltorkade tomater och blanda ihop med crème fraiche och färskost i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  • Lägg en skiva bröd på en fin assiett och bred på fyllning 1. Lägg ett till bröd och bred på fyllning 2, och sedan ännu ett lager av bröd och fyllning 1 igen. Avsluta med ett bröd på toppen. Så här långt är perfekt att förbereda om du vill garnera dagen efter. Plasta då in bakelsen nu och ställ i kylen över natten.

Detta glutenfria recept innehåller