En härligt sötsyrlig dessert som garanterat blir en hit efter till exempel buffén i påsk. Du använder vår glutenfria kladdkaka som bas, svänger enkelt ihop en egen cheesecake-topping och pyntar sedan med friska smaker av passionsfrukt, physalis och citronmeliss. Om det är en tårta, cheesecake eller kaka? Lite alltihop tycker vi. Mums är det hur som helst!
6-8 personer
20 minuter
Ta ut kladdkakan ur frysen så att den börjar tina. Cheesecake-toppingen gör du genom att vispa ihop färskost och vispgrädde med elvisp i en bunke tills den blir tjock och krämig. (Blanda i rivet citronskal om det önskas) Sikta sedan ner florsockret i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Fördela smeten över kladdkakan eller spritsa för lite extra tjusigt slutresultat. Toppa med physalisklyftor, passionsfrukt och citronmelissblad.
Om du vill förbereda den så gör klart smeten och ställ i kylen, men vänta med att breda ut/spritsa och pynta tills precis det är dags för servering.