Glutenfri macka med proteinrik tonfiskröra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...

Det är svårt att hitta på bra vardagsrätter att äta till middag. Här kommer ett recept där du slipper stå vid spisen och istället kan njuta av en proteinrik mackmiddag på nolltid. En smakrik röra på keso, tonfisk och lök. På Fria Grova. Ibland behöver det inte vara svårare.

4 portioner

Ca 20 minuter

Ingredienser

  • 1,5 dl keso
  • 120 g avrunnen tonfisk (i vatten)
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • Rivet citronskal och lite saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 rödlök
  • Gräslök
  • Kruksallad
  • Rädisor
  • Salt & peppar
  • 4 skivor Fria Grova

SÅ HÄR GÖR DU

  • Mixa keson och blanda i turkisk yoghurt och avrunnen tonfisk. Riv i citronskal och bland i tillsammans med lite pressad citronsaft. Addera flytande honung och finhackad rödlök och gräslök, smaka av med salt och peppar. Rosta Fria Grova och placera ett salladsblad på varje macka. Klicka på tonfiskröran och toppa med tunna skivor rädisa, lite gräslök och en citronskiva.

Detta glutenfria recept innehåller