Glutenfri macka med vispad keso och nektarin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

En krämig röra med söta inslag! Tahini, citron, honungsstekt nektarin – massor av smak på ett frasigt Fria-bröd.

4 portioner

20-30 minuter

Ingredienser

  • 4 st valfria skivor bröd, förslagsvis Limpan eller Havre
  • 4 st nektariner
  • 300 g Keso
  • 1 tsk Honung
  • En halv citron, både juice och zest
  • 2 tsk tahini
  • Topping:
  • 1 kruka färsk mynta
  • Chiliflakes
  • Rostade sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU

  • Rosta sesamfrön i en torr stekpanna och låt svalna.

  • Vispa eller mixa keson med tahini och addera citronzest och citronjuice (och ev honung för lite extra sötma).

  • Stek nektarinerna ca 3 min med honung + chiliflakes för lite hetta.

  • Bred på ett lager röra och toppa med de stekta nektarinerna. Strössla över chiliflakes, rostade sesamfrön och färsk mynta.

Detta glutenfria recept innehåller