En somrig och fräsch midsommartårta med citron och hallon. Här skapar du en smart glutenfri tårtbotten med Frias saftiga citronmuffins som bas! Garneringen med färska jordgubbar sätter den midsomriga känslan men går lika bra att byta mot dina favoritbär.
ca 12 bitar
15 minuter
Skär muffinsen i tre delar. Placera bottendel och mellandel på botten av en stor springform. Se till att få en tät botten.
Vispa grädde tillsammans med lemoncurd. För att undvika klumpar kan grädden vispas mjukt innan och lemoncurden mosas med gaffel och därefter röras i grädden. Bred lite mindre än hälften av blandningen på tårtbotten.
Blanda hallon och hallonsylt och bred ovanpå grädden. Lägg på ytterligare ett lager av citronmuffins. Låt gärna tårtan vila över natten i kylen.
Ta bort kanterna på springformen och bred över resten av gräddblandningen. Spritsa gärna på kanterna och dekorera med färska bär.