Reuben Sandwich är en riktig klassiker – en grillad macka som är fullproppad med godsaker som pastrami, ost, surkål och dressing. Teorierna pekar på att den skapades i New York, någon gång i början av förra århundradet och inte sällan syns den på svenska restaurangmenyer. Här kommer ett recept på en glutenfri Reuben Sandwich, som är precis sådär moffig och mumsig som man vill att en middagsmacka ska vara.
2 portioner
30 minuter
Börja med dressingen så att den hinner stå till sig i några minuter. Finhacka löken och paprikan, blanda med övriga ingredienser och ställ åt sidan.
Låt surkålen rinna av ordentligt och blanda sedan med den rivna osten.
Smöra brödskivorna, lägg surkålsblandningen på hälften av bröden och toppa med köttet.
Portionera över dressingen och lägg på de sista brödskivorna så att du har två dubbelmackor.
Stek mackorna på båda sidor i en grillpanna eller stekpanna med en rejäl klick smör. Osten ska börja smälta ut litegrann.
Parkera mackorna på tallrikar, toppa med saltgurka eller cornichons och addera någon näve chips vid sidan av.