Glutenfri Sloppy Joe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...

En amerikansk favorit som kombinerar det goda med det enkla. Detta recept är en smakrik variation på den klassiska hamburgaren. Kryddig köttfärsröra serverad på grillat hamburgerbröd från Fria, tillsammans med en fräsch kålsallad. Perfekt för hela familjen till såväl picknick som middag.

Ca 4–6 glutenfria burgare

30 minuter

Ingredienser

  • 100g morötter
  • 500g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk mild senap
  • 2 stjälkar salladslök
  • 1 msk paprikapulver
  • En skvätt soja
  • Färsk basilika
  • Salt & peppar
  • Kålsallad:
  • 200g vitkål
  • 200g rödkål
  • 150g morötter
  • Salt & peppar
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk olivolja

SÅ HÄR GÖR DU

  • Finhacka gul löken, pressa vitlök och riv morötterna. Stek köttfärsen tills den fått färg och tillsätt rivna morötter, gul lök, vitlök, tomatpuré, ketchup, soja och senap. Krydda med paprikapulver, färsk basilika, salt och peppar. Hacka salladslöken och blanda i på slutet, spara lite att toppa med. Grilla Fria hamburgerbröd lätt på grillen eller i en smörgåsgrill, det går även bra att steka på stekpannan. Lägg i köttfärsröran mellan bröden och toppa med resterande salladslök.

  • Kålsalladen:
    Strimla vitkål, morötter och rödkål tunt, gärna med mandolin. Tillsätt olivolja och smaka av med salt, peppar och citronjuice.

Detta glutenfria recept innehåller