Ska du bjuda på trerätters eller är ansvarig för förrätten till nyårsmiddagen? Här kommer ett recept på en glutenfri och supergod förrätt med krämig burrata, ugnsbakade tomater och basilika. Lite likt bruschetta men ännu godare vill vi påstå. Dessutom smidigt om det är många gäster runt bordet!
4 portioner
ca 30 minuter
Ta gärna fram burratan ett tag innan du börjar så att den inte är kylskåpskall. Halvera eller klyfta tomaterna och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 C i ca 10 minuter. Rosta sedan brödskivorna i brödrost eller stek i olivolja så att de får lite stekyta. Halvera vitlöksklyftorna och gnid över brödskivorna. Portionera ut de bakade tomaterna på brödskivorna, se till att du inte får med för mycket vätska så att brödet blir blött. Dela burratan i fyra delar och dra isär bitarna lite. Lägg burratan över mackorna och strö över ett par blad basilika på varje. Ringla över Crema di Balsamico och avsluta med lite extra svartpeppar. Servera direkt!