Glutenfri toast med burrata och tomater

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ska du bjuda på trerätters eller är ansvarig för förrätten till nyårsmiddagen? Här kommer ett recept på en glutenfri och supergod förrätt med krämig burrata, ugnsbakade tomater och basilika. Lite likt bruschetta men ännu godare vill vi påstå. Dessutom smidigt om det är många gäster runt bordet!

4 portioner

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 1 burrata
  • 4 skivor Fria Vita Toast
  • Ca 700 g småtomater i olika färger
  • Ca 2 msk olivolja till tomaterna
  • 2 tsk flytande honung
  • Ca 3 msk olivolja till brödskivorna
  • 2 vitlöksklyftor
  • En kruka basilika
  • Salt och peppar
  • Crema di Balsamico

SÅ HÄR GÖR DU

  • Ta gärna fram burratan ett tag innan du börjar så att den inte är kylskåpskall. Halvera eller klyfta tomaterna och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 C i ca 10 minuter. Rosta sedan brödskivorna i brödrost eller stek i olivolja så att de får lite stekyta. Halvera vitlöksklyftorna och gnid över brödskivorna. Portionera ut de bakade tomaterna på brödskivorna, se till att du inte får med för mycket vätska så att brödet blir blött. Dela burratan i fyra delar och dra isär bitarna lite. Lägg burratan över mackorna och strö över ett par blad basilika på varje. Ringla över Crema di Balsamico och avsluta med lite extra svartpeppar. Servera direkt!

Detta glutenfria recept innehåller