Glutenfri toast med sötpotatishummus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...

Den här vegetariska toasten är lite av en gyllene dröm. Receptet tar såklart längre tid än att bara lägga ost på en skiva bröd, men oj vad det är värt det! Skäm bort nån du gillar eller njut av en härlig mackmiddag själv.

2 personer

45 minuter

Ingredienser

  • 2 skivor Fria Grova/Grova frallan
  • 1/2 sötpotatis (ca 150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 paket förkokta kikärtor (á 380 g)
  • 1 msk tahini
  • 1 msk färskpressad citron
  • 0,5 riven vitlöksklyfta
  • Chiliflakes
  • 1 avokado
  • Ev rädisor & gräslök

SÅ HÄR GÖR DU

  • Börja med hummusen och sätt ugnen på 225°C. Halvera sötpotatisen och lägg med snittsidan uppåt på en plåt. Ringla över 0,5 msk olivolja och krydda med salt. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

  • Häll av och skölj kikärtorna i kallt vatten. Gröp ur sötpotatisen och lägg allting tillsammans i en bunke med kikärtorna, tahini, citronjuice, riven vitlök och resten av oljan. Mixa slätt och smaka av med salt och chiliflakes.

  • Stek brödskivorna gyllene i smör i en varm stekpanna. Bred hummus på brödskivorna och toppa med skivad avokado, rädisor och gräslök.

Detta glutenfria recept innehåller