Nästan för fina för att äta, men bara nästan! Dessa söta snögubbar gör du enkelt med våra saftiga pepparkaksmuffins, krämig färskost och vit choklad. Toppa med strössel och godis för att förvandla de glutenfria godsakerna till julfikats höjdpunkt.
Ca 6 snögubbar
40 (+45 minuter i frysen) minuter
Smula ner muffinsen i en bunke och blanda med färskost tills du får en formbar konsistens. Rulla ut tre bollar till varje snögubbe, två större och en mindre.
Smält lite av den vita chokladen, doppa den ena änden av sugröret och trä på en boll. Chokladen fungerar som ett stopp. Repetera tills du har tre bollar staplade på varandra och gör sex snögubbar totalt.
Frys i 30 minuter.
Smält den resterande vita chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa sedan varje snögubbe i chokladen och placera i ett glas eller lägg på en tallrik.
Kyl tills chokladen stelnat.
Dekorera ögon, mun och knappar med lakritsströssel, gör näsan av gummibjörnar och hatten av Center och Lys Melk. Använd smält choklad för att fästa dekorationerna.