Glutenfria pepparkaksknappar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading...

Pepparkaksknappar eller pepparkakskulor är söta och krispiga små läckerheter som är jättegoda till glöggmys och adventsfika. Eller varför inte till dessertbordet på självaste julafton? Allt du behöver är vår glutenfria pepparkaksdeg och smält choklad!

ca 45 minuter

Ingredienser

  • Fria Pepparkaksdeg
  • Mörk blockchoklad
  • Ev ljus och vit blockchoklad

SÅ HÄR GÖR DU

  • Forma vår glutenfria pepparkaksdeg till små bollar, bara lite större än ärtor. Lägg dem på bakplåtspapper och baka i ca 6-8 minuter på 200 C (varmluft). Lyft av bakplåtspappret från plåten och låt knapparna svalna. Doppa knapparna i smält choklad (det är lite pilligt men två tandpetare är bra att använda som verktyg ). Placera på bakplåtspapper och låt stelna. För extra finess kan du ringla över choklad i en annan färg med hjälp av en tesked. Förvara gärna pepparkaksknapparna i en burk i kylskåp.

Detta glutenfria recept innehåller