GLUTENFRI PEPPARKAKSPAJ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 3,17 out of 5)
Loading...

Inte måste man bara baka pepparkakor av pepparkaksdegen. Här har vi tagit fram ett recept på en knäckig glutenfri pepparkakspaj med äpple och lingon. Perfekt till adventsfikat med en klick vaniljsås.

60 minuter

Ingredienser

  • 1/2 paket Fria Pepparkaksdeg, fryst
  • 3 röda äpplen
  • 1 citron
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl lingon, frysta
  • 1 påse (50 g) mandelsplitter eller mandelspån
  • florsocker (valfritt)

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 200 °C.

  • Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg i kallt vatten med lite pressad citron.

  • Smält därefter sockret på låg värme i en stekpanna. Lägg i äppelklyftorna (försiktigt så att du inte bränner dig).

  • Tillsätt kanel och vanilj och pressa i resten av citronen. Låt blandningen koka ihop några minuter under omrörning.

  • Häll blandningen i en pajform, ca. 26 cm i diameter. Strö på lingon, spara några till garnering.

  • Ta fram den glutenfria pepparkaksdegen från frysen och låt den tina en stund. Riv den glutenfria pepparkaksdegen på den grova sidan av ett rivjärn. Fördela den rivna degen över lingonen. Strö på mandelsplitter.

  • Grädda den glutenfria pepparkakspajen mitt i ugnen tills ytan är gyllene, omkring 20 minuter.

  • Pudra på florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljsås eller glass.

Detta glutenfria recept innehåller