Det här receptet på glutenfri ceasarsallad innehåller precis allt som förväntas; god dressing, romansallad och glutenfria krutonger gjorda på Frias Lantbröd. En smarrig glutenfri ceasarsallad är välkommen att serveras vilken dag som helst. Den funkar lite bra på sommarbrunchen som middagsbjudningen.
4 portioner
30 minuter
Ceasardressing:
Mixa äggulor, sardellfiléer, färskpressad citronjuice, dijonsenap och vitlöksklyfta med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Rör ner fint riven parmensanost. Blir majonnäsen för tjock, tillsätt lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Krutonger:
Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber. Gnid in stekpannan med en halva vitlök. Tillsätt smör och stek på medelhög värme till brödet har fått fin färg. Strö över flingsalt. Vänd de nystekta krutongerna i finhackade örter.
Massera in dressingen i romansalladen. Toppa med krutonger, knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost. Ät salladen som den är eller servera som tillbehör till lax eller stekt kyckling.