Glutenfri pizza med skinka - fria
Glutenfri
Laktosfri
Låg sockerhalt

Glutenfri pizza med skinka

Ham & Mozzarella

Ham & Mozzarella är en glutenfri pizza med skinka på en glutenfri, stenugnsbakad pizzabotten.

Vikt: 420 g

Färdiggräddad

Färskfryst

På Fria vill vi ha mycket av det goda. Därför har vi sett till att vår glutenfria pizza med skinka har fått rikligt med fyllning – tomatsås, generöst med skinka och mild mozzarellaost.

För att förhöja smakupplevelsen ytterligare har är våra pizzor gjorts på en krispig, stenugnsbakad pizzabotten. Pizzan är dessutom laktosfri.

Värm ugnen till 220 grader C.
Ta ut pizzan ur förpackningen.
Grädda pizzan i mitten av ugnen i 11-12 minuter.

Glutenfri vetestärkelse, mozzarellaost (23 %) (inkl. laktosfri mjölk), skinka (20 %) (griskött, vatten, salt, dextros, stabiliseringsmedel [pentanatriumtrifosfat, karragenan], aromämne, kryddor, antioxidationsmedel [natriumaskorbat], konserveringsmedel [natriumnitrit]), tomat, vatten, solrosolja, dextros, majsmjöl, salt, jäst, psylliumfröskal, socker, kryddor, oregano, stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, hydroxipropylmetylcellulosa, mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]). Kan innehålla spår av sesam och senap.

Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller.

Näringsvärde

Energi

900 kJ / 210 kcal

Fett

5,9 g

varav mättat fett

2,6 g

Kolhydrater

33 g

varav sockerarter

2,7 g

Protein

6,1 g

Salt

1,5 g

Här köper du Fria

Butik

Artnr:

429334

28880

Gluten är i dagligt tal ett samlingsnamn för några av de proteiner som finns i sädesslagen vete, råg och korn. Gluten förekommer även i varianter och korsningar av vete, råg och korn – bland annat speltvete (även kallat dinkel eller spelt), durumvete, emmervete och rågvete. Gluten ingår därför i mängder av populära livsmedel, inte minst bröd och bakverk. Gluten kan också finnas tillsatt i olika livsmedel, som köttprodukter, soppor och färdigrätter. En person med celiaki måste därför alltid läsa ingrediensförteckningen på livsmedel. Det underlättar att gluteninnehållande ingredienser idag måste framhävas.