Glutenfri pizza med skinka
Ham & Mozzarella
Ham & Mozzarella är en glutenfri pizza med skinka på en glutenfri, stenugnsbakad pizzabotten.
Vikt: 420 g
Färdiggräddad
Färskfryst
På Fria vill vi ha mycket av det goda. Därför har vi sett till att vår glutenfria pizza med skinka har fått rikligt med fyllning – tomatsås, generöst med skinka och mild mozzarellaost.

Glutenfri stenugnsbakad pizzabotten
För att förhöja smakupplevelsen ytterligare har är våra pizzor gjorts på en krispig, stenugnsbakad pizzabotten. Pizzan är dessutom laktosfri.
Tillagning
Värm ugnen till 220 grader C.
Ta ut pizzan ur förpackningen.
Grädda pizzan i mitten av ugnen i 11-12 minuter.
Ingredienser
Glutenfri vetestärkelse, mozzarellaost (23 %) (inkl. laktosfri mjölk), skinka (20 %) (griskött, vatten, salt, dextros, stabiliseringsmedel [pentanatriumtrifosfat, karragenan], aromämne, kryddor, antioxidationsmedel [natriumaskorbat], konserveringsmedel [natriumnitrit]), tomat, vatten, solrosolja, dextros, majsmjöl, salt, jäst, psylliumfröskal, socker, kryddor, oregano, stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, hydroxipropylmetylcellulosa, mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]). Kan innehålla spår av sesam och senap.
Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller.
Näringsvärde
Energi
900 kJ / 210 kcal
Fett
5,9 g
varav mättat fett
2,6 g
Kolhydrater
33 g
varav sockerarter
2,7 g
Protein
6,1 g
Salt
1,5 g
Här köper du Fria
Butik
Artnr:
429334
28880
VAD ÄR EGENTLIGEN GLUTEN?
Lär dig mer om glutenintolerans
Gluten är i dagligt tal ett samlingsnamn för några av de proteiner som finns i sädesslagen vete, råg och korn. Gluten förekommer även i varianter och korsningar av vete, råg och korn – bland annat speltvete (även kallat dinkel eller spelt), durumvete, emmervete och rågvete. Gluten ingår därför i mängder av populära livsmedel, inte minst bröd och bakverk. Gluten kan också finnas tillsatt i olika livsmedel, som köttprodukter, soppor och färdigrätter. En person med celiaki måste därför alltid läsa ingrediensförteckningen på livsmedel. Det underlättar att gluteninnehållande ingredienser idag måste framhävas.