Visa bild
Vår glutenfria havrefralla är ett fiberrikt portionsbröd som vi bakar med ren glutenfri fullkornshavre. Mjukt, saftigt och dessutom osötat!
Vikt: 280 g – 4 pcs
Havre har många hälsofördelar – inte minst för att den havre vi använder är hundra procent fullkorn och innehåller nyttiga fibrer av typen betaglukaner. Havre är dessutom rikt på proteiner, vitaminer och mineraler. För en person med celiaki kan dessa hälsofördelar vara mycket värdefulla. Men förutom att havre är en fantastisk råvara, så smakar bröd med havre också jättegott. Det kan ju vara anledning nog att prova.
Fria Havrefralla är ett osötat, nyckelhålsmärkt, glutenfritt havrebröd med hela 5,9% fibrer. Nyckelhålet är en garant för att du får i dig mindre socker, fett och salt och mer fullkorn och fibrer. Om du gillar kombinationen Nyckelhålet och havre, så borde du även testa vårt superpopulära Havrebröd.
Så fort bröden gräddats klart i bageriet fryser vi in dem innan de körs ut till din matbutik. På så sätt håller de sig färska längre och behåller sin goda smak
Glutenfri vetestärkelse, vatten, glutenfria fullkornshavreflingor (13%), glutenfritt maltextrakt (korn), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), maltodextrin (majs), sirap (endast som jästnäring), psylliumfröskal, jäst, rapsolja, majsstärkelse, emulgeringsmedel (lecitin [raps], mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), salt, aromer. Innehåller 13% fullkorn, motsvarar 22% av torrvikten. Kan innehålla spår av ägg.
Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller.
Vår produkt har blivit testad och certifierad låg FODMAP av FODMAP Friendly. Den passar därför personer som följer en låg FODMAP-diet.
Standardportion: 1 styck (70g). Maximalt intag enligt låg FODMAP diet: 2 styck.
Här kan du läsa mer om certifieringen FODMAP Friendly.