Ingredienser
-
4 portioner
- 2 påsar Fria Minibaguetter (8 bröd)
- 1 dl majonäs
- 1 kruka sallad
- Srirachasås
- glutenfri rostad lök
- 1 kruka färsk koriander
- Glutenfri leverpastej
-
Långbakad fläskkarré
- 500 g fläskkarré i bit
- 3 msk glutenfri soja
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 finrivna vitlöksklyftor
- 1 tsk flingsalt
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk neutral olja
- 1 hackad röd chili eller en 1 tsk chiliflakes
- Alternativt kan du smaksätta färdig pulled pork med vitlök, chili och ingefära
-
Picklad rättika, gurka och morot
- 1 dl ljummet vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk ättiksprit (12%)
- 1 dl tunnskivad rättika
- 1 dl tunnskivad morot
- 1 dl tunnskivad gurka
Så här gör du
Blanda ihop marinaden och gnid in fläskkarrén med den. Lägg i en gryta med lock och tillaga i ugnen på 125° i ca 5 tim eller tills köttet lätt faller sönder.
Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör om tills sockret löst sig. Lägg i grönsakerna och låt stå, gärna i minst en halvtimme.
Sprödvärm baguetterna i ugnen så att de tinar och får lite krispig yta. Skär upp baguetterna och bred på leverpastej och majonnäs. Lägg i sallad, kött, och grönsaker. Toppa med rostad lök och koriander, och ringla över srirachasås.