Glutenfri Banh Mi - fria

Glutenfri Banh Mi

45 min - 5 timmar
Spara

Banh Mi är en smakrik baguette som kombinerar den franska och vietnamesiska matkulturen, ett arv från den franska kolonialtiden. Den har blivit en populär gatumaträtt och är omtyckt för sin härliga blandning av olika smaker och texturer. Här görs de glutenfria med våra minibaguetter och i fyllningen finns bland annat krispiga grönsaker, långbakad fläskkarré och srirachasås. I det vietnamesiska originalet har man även paté, och i vår svenska version använder vi leverpastej. Inget fan av det? Hoppa över, det blir moffigt och gott ändå!

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 2 påsar Fria Minibaguetter (8 bröd)
  • 1 dl majonäs
  • 1 kruka sallad
  • Srirachasås
  • glutenfri rostad lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • Glutenfri leverpastej
  • Långbakad fläskkarré

  • 500 g fläskkarré i bit
  • 3 msk glutenfri soja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk neutral olja
  • 1 hackad röd chili eller en 1 tsk chiliflakes
  • Alternativt kan du smaksätta färdig pulled pork med vitlök, chili och ingefära
  • Picklad rättika, gurka och morot

  • 1 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl tunnskivad rättika
  • 1 dl tunnskivad morot
  • 1 dl tunnskivad gurka

Så här gör du

1

Blanda ihop marinaden och gnid in fläskkarrén med den. Lägg i en gryta med lock och tillaga i ugnen på 125° i ca 5 tim eller tills köttet lätt faller sönder.

2

Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör om tills sockret löst sig. Lägg i grönsakerna och låt stå, gärna i minst en halvtimme.

3

Sprödvärm baguetterna i ugnen så att de tinar och får lite krispig yta. Skär upp baguetterna och bred på leverpastej och majonnäs. Lägg i sallad, kött, och grönsaker. Toppa med rostad lök och koriander, och ringla över srirachasås.

Detta glutenfria recept innehåller