Ingredienser
-
4 portioner
-
Ceasardressing
- 2 st äggulor
- 5 st sardelfiléer
- 1,5 msk färskpressad citronjuice
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl finriven parmesan
- 3 dl neutral olja
- Salt och peppar
-
Krutonger
- 4 skivor Fria Glutenfria Lantbröd
- 0,5 st vitlöksklyfta
- 3 msk smör
- 1 tsk flingsalt
- Finhackade örter
-
Sallad
- 2 huvuden romansallad
- 50 g hyvlad parmesanost
- Knaperstekt bacon
Så här gör du
Ceasardressing
Mixa äggulor, sardellfiléer, färskpressad citronjuice, dijonsenap och vitlöksklyfta med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Rör ner fint riven parmensanost. Blir majonnäsen för tjock, tillsätt lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Krutonger
Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber. Gnid in stekpannan med en halva vitlök. Tillsätt smör och stek på medelhög värme till brödet har fått fin färg. Strö över flingsalt. Vänd de nystekta krutongerna i finhackade örter.
Massera in dressingen i romansalladen. Toppa med krutonger, knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost. Ät salladen som den är eller servera som tillbehör till lax eller stekt kyckling.