Ingredienser
-
8-10 portioner
- 1 mellanstor kålrot
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 krm hel nejlika
- 2 krm vitpepparkorn
- 2 krm kryddpeppar
- 3 st lagerblad
- Fria Vörtbröd
- Ev smör till vörtbrödet
- Grönkålsblad
-
Griljering
- 2-3 msk glutenfri skånsk senap
- 1 äggula
- 0,5 dl glutenfritt ströbröd
- Valfritt: lite rivet apelsinskal
Så här gör du
Koka kålroten i en stor kastrull tillsammans med kryddorna i ca 1-2 h beroende på storlek. Håll koll på konsistensen med en provsticka, den ska bli mjuk men kännas fast. Ta sedan upp kålroten och låt svalna en stund.
Blanda ihop garneringen så länge, tänk på att du kan behöver göra lite extra smet om du har en stor kålrot. Börja med att blanda äggula och senap i en skål. Addera eventuellt rivet apelsinskal om du önskar.
Bred ut blandningen på kålroten och sikta eller strö över ströbröd. Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. När ytan fått en fin gyllenbrun färg är det klart.