Ingredienser
-
15 portioner
- 3 st Fria Kladdkaka
-
Ganache (chokladkräm)
- 1 dl vispgrädde
- 150 g mörk choklad
- 25 g smör
-
Garnering
- Spökmaränger
- Utgå från ett klassiskt marängrecept och spritsa. Eller köp färdiga. Smält lite choklad och dutta på prickar som ögon.
-
Godisögon
- Att fästa på sidorna av kakan. Finns ex på Panduro.
Så här gör du
Ganache
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta. Tillsätt direkt det tärnade smöret och rör om tills smöret har smält. Låt ganachen svalna till önskad konsistens.
Kladdkake-torn
Ta fram ett tårtfat. Börja med att lägga en bas med kladdkakan, applicera sedan chokladganache ovanpå med en slickepott. Ta gärna ett tjockt lager!
Lägg sedan nästa lager kladdkaka ovanpå, följt av ytterligare ett lager chokladganache. Därefter lägger du sista lagret kladdkaka. Toppa hela kalaset med marängspöken och fäst godisögon på sidan av kladdkakan för en extra läskig effekt!
Ta-da, nu har du en läskig Halloween-dessert!