Glutenfri julskinka - fria

Glutenfri julskinka

30 minuter
Spara

Julskinkan är ett måste på julbordet. Därför kommer här ett recept på glutenfri julskinka med apelsingriljering. En riktigt god variant toppat med glutenfritt ströbröd och finrivet apelsinskal.

Ingredienser

  • För 1 glutenfri julskinka

  • 2 msk sötstark senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 msk glutenfritt ströbröd
  • 1 st äggula
  • Finrivet skal från en apelsin

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 225°. Lägg en kokt julskinka i en ugnsform med fettet uppåt.

2

Blanda alla ingredienser till griljeringen och bred den på skinkan. Strö över 1–2 msk glutenfritt ströbröd.

3

Griljera mitt i ugnen tills den glutenfria julskinkan fått fin färg, ca 15–20 minuter.

4

Servera på Frias Vörtbröd.

Detta glutenfria recept innehåller