Ingredienser
-
16 portioner
- 2 st Fria kladdkakor
- 100 g rostade hasselnötter, grovt hackade
- penséer eller andra ätbara blommor
-
Nutellafrosting
- 200 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl Nutella
- 1 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 2 msk espresso (kan uteslutas)
- en nypa havssalt
-
Saltad kolasås
- 1 dl råsocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl grädde
- 1 msk smör
- 1/4 tsk havssalt
Så här gör du
1
Vi börjar med vår frosting. Vispa ihop alla ingredienser till en glansig och krämig nutellafrosting
2
Koka upp socker, sirap och grädde till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ganska kraftigt 5–6 minuter under sporadisk omrörning.
3
Tillsätt smör och salt och låt svalna.
4
Bred nutellafrostingen på de glutenfria kladdkakorna och toppa med hasselnötter.
5
Lägg ihop de glutenfria kladdkakorna och ringla kolasåsen över. Dekorera med ätbara blommor.