Glutenfri kladdkaka med nutella - fria

Glutenfri kladdkaka med nutella

25 minuter
Spara

Här kommer ett recept på glutenfri kladdkaka med nutellafrosting och saltad kolasås. Sött och salt i perfekt harmoni. För alla tillfällen när du vill bjuda på något snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 16 portioner

  • 2 st Fria kladdkakor
  • 100 g rostade hasselnötter, grovt hackade
  • penséer eller andra ätbara blommor
  • Nutellafrosting

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl Nutella
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk espresso (kan uteslutas)
  • en nypa havssalt
  • Saltad kolasås

  • 1 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1/4 tsk havssalt

Så här gör du

1

Vi börjar med vår frosting. Vispa ihop alla ingredienser till en glansig och krämig nutellafrosting

2

Koka upp socker, sirap och grädde till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ganska kraftigt 5–6 minuter under sporadisk omrörning.

3

Tillsätt smör och salt och låt svalna.

4

Bred nutellafrostingen på de glutenfria kladdkakorna och toppa med hasselnötter.

5

Lägg ihop de glutenfria kladdkakorna och ringla kolasåsen över. Dekorera med ätbara blommor.