Glutenfri kladdkaka med sensommarbär - fria

Glutenfri kladdkaka med sensommarbär

20 minuter
Spara

Vår glutenfria kladdkaka är mångas favorit. Detta recept på glutenfri kladdkaka med säsongens bär och söt kanelkolasås är en riktig höjdare till efterrätt och fika. Frias kladdkaka är färdigbakad och finns i den glutenfria frysen.

Ingredienser

  • 8 portioner

  • 1 st Fria Kladdkaka
  • 250 g blandade sensommarbär
  • Kanelkolasås

  • 1 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1-2 tsk kanel

Så här gör du

1

Koka upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka ganska kraftigt, 5–6 minuter under sporadisk omrörning. Tillsätt därefter smör, salt och kanel och låt svalna.

2

Lägg Frias glutenfria kladdkaka på ett fat och toppa med bär och kolasås.