Glutenfri macka med proteinrik bönröra - fria

Glutenfri macka med proteinrik bönröra

15 minuter
Spara

Prova en riktigt smakrik och krämig bönröra med soltorkad tomat och vitlök. Enkel att mixa ihop och funkar precis lika bra för en matig macka som dipp till fredagsmyset. Dessutom veganskt! Dutta i några droppar tabasco eller mixa ner färsk chili om du gillar lite hetta.

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 300 g stora vita bönor
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • Färsk timjan
  • Några körsbärstomater
  • 4 skivor Fria Havrebröd

Så här gör du

1

Skölj bönorna och lägg i en skål tillsammans med ca 5 bitar soltorkad tomat och en nypa timjan. Pressa i en vitlöksklyfta och mixa.

2

Smaka av med salt och addera lite vatten om du vill ha en lite tunnare konsistens. Rosta brödskivorna och bred på bönröran.

3

Toppa med flingsalt, timjan, skivade körsbärstomater och lite hackade soltorkade tomater.

Detta glutenfria recept innehåller