Glutenfri macka med proteinrik tonfiskröra - fria

Glutenfri macka med proteinrik tonfiskröra

20 minuter
Spara

Det är svårt att hitta på bra vardagsrätter att äta till middag. Här kommer ett recept där du slipper stå vid spisen och istället kan njuta av en proteinrik mackmiddag på nolltid. En smakrik röra på keso, tonfisk och lök. På Fria Grova. Ibland behöver det inte vara svårare.

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 skivor Fria Grova
  • 1,5 dl keso
  • 120 g avrunnen tonfisk (i vatten)
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • Lite citronsaft och rivet citronskal
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 rödlök
  • Gräslök
  • Kruksallad
  • Rädisor
  • Salt och peppar

Så här gör du

1

Mixa keson och blanda i turkisk yoghurt och avrunnen tonfisk. Riv i citronskal och bland i tillsammans med lite pressad citronsaft.

2

Addera flytande honung och finhackad rödlök och gräslök, smaka av med salt och peppar.

3

Rosta Fria Grova och placera ett salladsblad på varje macka. Klicka på tonfiskröran och toppa med tunna skivor rädisa, lite gräslök och en citronskiva.