Ingredienser
-
1,5 liter
- 2 dl sötmandel
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 2,5 dl boveteflingor
- 2 dl valnötter
- 3 dl quinoaflingor
- 1 dl linfrö
- 1 dl pumpakärnor
- 2 dl melon- eller solroskärnor
- 1 msk smör-och rapsolja
- 0,5 dl äppeljuice
- 1 msk flytande honung
- 3 dl torkade tranbär
- 1 dl kokosflingor
Så här gör du
1
Sätt ugnen på 175° C.
2
Grovhacka mandel och valnötter. Blanda ihop med alla gryn, flingor, frön och kärnor i en bunke. Tillsätt smör- och rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
3
Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15 – 20 min tills den fått fin färg.
4
Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.
5
Låt kallna. Blanda ner tranbären.
6
Förvara i burk med tätslutande lock. Gott till fil eller yoghurt.