Glutenfri müsli med äpple - fria

Glutenfri müsli med äpple

30 minuter
Spara

Sätt guldkant på frukosten – toppa yoghurten med hemmagjord glutenfri müsli. I detta recept på glutenfri müsli finns det bland annat nötter, linfrön och äpplejuice. Den är så enkel att göra att du hinner slänga ihop den en lördagmorgon.

Ingredienser

  • 1,5 liter

  • 2 dl sötmandel
  • 2,5 dl glutenfria havregryn
  • 2,5 dl boveteflingor
  • 2 dl valnötter
  • 3 dl quinoaflingor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl melon- eller solroskärnor
  • 1 msk smör-och rapsolja
  • 0,5 dl äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 3 dl torkade tranbär
  • 1 dl kokosflingor

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 175° C.

2

Grovhacka mandel och valnötter. Blanda ihop med alla gryn, flingor, frön och kärnor i en bunke. Tillsätt smör- och rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.

3

Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15 – 20 min tills den fått fin färg.

4

Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.

5

Låt kallna. Blanda ner tranbären.

6

Förvara i burk med tätslutande lock. Gott till fil eller yoghurt.