Ingredienser
-
6 portioner
- 4 skivor Fria Grova, tinade
- 500 g små fasta potatisar med skal
- 150 g små späda morötter
- 250 g färsk sparris, endast topparna
- 4 st salladslökar
- 2 msk olivolja
- 1 msk färskpressad citronsaft
- Flingsalt och nymalen svartpeppar
- 2-3 msk olivolja
Så här gör du
Tvätta/skölj potatis, morötter, sparris och salladslök. Dela morötterna på längden. Skär topparna av sparrisen (spara stjälkarna till en soppa eller liknande). Skär salladslöken i sneda skivor, cirka 1 cm långa.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull och koka potatisen i 10 minuter. Tillsätt sparris och morötter i kokvattnet och koka ytterligare 2–3 minuter. Tag av från värmen, häll av kokvattnet och skölj snabbt i kallt vatten. Låt grönsakerna rinna av.
Dela potatisarna och arrangera sedan alla grönsaker på ett fat. Ringla över olivolja och citronsaft. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Smula de tinade glutenfria brödskivorna till ett fint smul med händerna. Stek de glutenfria brödsmulorna i olivolja på medelhög värme tills de fått gyllenbrun färg. Toppa salladen med knaprigt Fria-smul.