Ingredienser
-
2 portioner
- 4 skivor Fria Grova
- 200 g pastrami eller skivad grillad rostfri
- 1 dl surkål
- 1 dl riven smakrik ost t.ex präst, cheddar eller liknande
- Saltgurkor eller cornichons till servering
- Lättsaltade chips till servering
-
Dressing
- 1 liten scharlottenlök
- 0,5 liten grön paprika
- 0,5 dl majonäs
- 1 msk ketchup
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk dijonsenap
- Några droppar tabasco
- Alternativt färdig Thousand Island Dressing
Så här gör du
Börja med dressingen så att den hinner stå till sig i några minuter. Finhacka löken och paprikan, blanda med övriga ingredienser och ställ åt sidan.
Låt surkålen rinna av ordentligt och blanda sedan med den rivna osten.
Smöra brödskivorna, lägg surkålsblandningen på hälften av bröden och toppa med köttet.
Portionera över dressingen och lägg på de sista brödskivorna så att du har två dubbelmackor.
Stek mackorna på båda sidor i en grillpanna eller stekpanna med en rejäl klick smör. Osten ska börja smälta ut litegrann.
Parkera mackorna på tallrikar, toppa med saltgurka eller cornichons och addera någon näve chips vid sidan av.