Glutenfri Sloppy Joe - fria

Glutenfri Sloppy Joe

30 minuter
Spara

En amerikansk favorit som kombinerar det goda med det enkla. Detta recept är en smakrik variation på den klassiska hamburgaren. Kryddig köttfärsröra serverad på grillat hamburgerbröd från Fria, tillsammans med en fräsch kålsallad. Perfekt för hela familjen till såväl picknick som middag.

Ingredienser

  • 4-6 portioner

  • 4-6 st Fria Hamburgerbröd
  • 100 g morötter
  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk mild senap
  • 2 stjälkar salladslök
  • 1 msk paprikapulver
  • En skvätt soja
  • Färsk basilika
  • Salt och peppar
  • Kålsallad

  • 200 g vitkål
  • 200 g rödkål
  • 150 g morötter
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar

Så här gör du

1

Finhacka gul löken, pressa vitlök och riv morötterna.

2

Stek köttfärsen tills den fått färg och tillsätt rivna morötter, gul lök, vitlök, tomatpuré, ketchup, soja och senap. Krydda med paprikapulver, färsk basilika, salt och peppar.

3

Hacka salladslöken och blanda i på slutet, spara lite att toppa med.

4

Grilla Fria hamburgerbröd lätt på grillen eller i en smörgåsgrill, det går även bra att steka på stekpannan.

5

Lägg i köttfärsröran mellan bröden och toppa med resterande salladslök.

6

Kålsalladen

 

Strimla vitkål, morötter och rödkål tunt, gärna med mandolin. Tillsätt olivolja och smaka av med salt, peppar och citronjuice.