Ingredienser
-
4-6 portioner
- 4-6 st Fria Hamburgerbröd
- 100 g morötter
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl ketchup
- 1 msk mild senap
- 2 stjälkar salladslök
- 1 msk paprikapulver
- En skvätt soja
- Färsk basilika
- Salt och peppar
-
Kålsallad
- 200 g vitkål
- 200 g rödkål
- 150 g morötter
- 2 msk citronjuice
- 2 msk olja
- Salt och peppar
Så här gör du
Finhacka gul löken, pressa vitlök och riv morötterna.
Stek köttfärsen tills den fått färg och tillsätt rivna morötter, gul lök, vitlök, tomatpuré, ketchup, soja och senap. Krydda med paprikapulver, färsk basilika, salt och peppar.
Hacka salladslöken och blanda i på slutet, spara lite att toppa med.
Grilla Fria hamburgerbröd lätt på grillen eller i en smörgåsgrill, det går även bra att steka på stekpannan.
Lägg i köttfärsröran mellan bröden och toppa med resterande salladslök.
Kålsalladen
Strimla vitkål, morötter och rödkål tunt, gärna med mandolin. Tillsätt olivolja och smaka av med salt, peppar och citronjuice.