Ingredienser
-
Förrätt: 8 portioner / Huvudrätt: 4 portioner
-
Honungskrutonger
- 5 skivor Fria Grovt Surdegsbröd
- 2 msk rapsolja
- 0,5 msk flytande honung
- 1 krm torkad salvia
- 1 tsk flingsalt
-
Sallad
- ca 120 g blandad sallad
- 250 g färska hallon
- 250 g färska blåbär
- 200 g chèvreost
- Balsamico crema
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp rapsolja, honung och salvia i en skål.
Skär brödet i mindre bitar (ca 2×2 cm) och lägg i skålen. Blanda ordentligt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen, 12–15 min beroende på ugn, passa så att de inte bränns.
Lägg upp sallad på ett fat eller portionstallrikar. Strö över bären, krutonger och skivad chèvreost. Ringa över valfri mängd balsamico crema.
Tips!
Rätten kan förberedas någon timme innan servering, men vänta med krutongerna till precis innan servering.