Ingredienser
-
2 portioner
- 150 g risnudlar
- 200 g skalade räkor
- 1-1,5 msk grön currypasta
- 1 msk matolja
- 1 grön chilifrukt
- 1 st lime, skalet
- 400 g kokosmjölk
- 1 msk socker
- 1 dl sockerärtor
- 50 g färsk babyspenat
Så här gör du
1
Koka nudlarna.
2
Dela chilifrukten i halvor, kärna ur och strimla. Riv skalet på limefrukten.
3
Hetta upp oljan i en kastrull med tjock botten. Rör i currypasta, chilifrukt, limeskalen och fräs någon minut.
4
Rör i kokosmjölk och socker i soppan. Koka upp, tillsätt sockerärtor och spenat. Rör i räkor och hetta upp soppan.
5
Lägg nudlarna i en skål och häll över soppan. Garnera gärna med lite koriander.