Glutenfri toast med burrata och tomater - fria

Glutenfri toast med burrata och tomater

30 minuter
Spara

Ska du bjuda på trerätters eller är ansvarig för förrätten till nyårsmiddagen? Här kommer ett recept på en glutenfri och supergod förrätt med krämig burrata, ugnsbakade tomater och basilika. Lite likt bruschetta men ännu godare vill vi påstå. Dessutom smidigt om det är många gäster runt bordet!

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 1 burrata
  • 4 skivor Fria Vita Toast
  • ca 700 gram småtomater i olika färger
  • ca 2 msk olivolja till tomaterna
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja till brödskivorna
  • 2 vitlöksklyftor
  • En kruka basilika
  • Crema di Balsamico
  • Salt och peppar

Så här gör du

1

Ta gärna fram burratan ett tag innan du börjar så att den inte är kylskåpskall.

2

Halvera eller klyfta tomaterna och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 C i ca 10 minuter.

3

Rosta sedan brödskivorna i brödrost eller stek i olivolja så att de får lite stekyta.

4

Halvera vitlöksklyftorna och gnid över brödskivorna. Portionera ut de bakade tomaterna på brödskivorna, se till att du inte får med för mycket vätska så att brödet blir blött.

5

Dela burratan i fyra delar och dra isär bitarna lite. Lägg burratan över mackorna och strö över ett par blad basilika på varje. Ringla över Crema di Balsamico och avsluta med lite extra svartpeppar. Servera direkt!

Detta glutenfria recept innehåller