Ingredienser
-
4 portioner
- 1 burrata
- 4 skivor Fria Vita Toast
- ca 700 gram småtomater i olika färger
- ca 2 msk olivolja till tomaterna
- 2 tsk flytande honung
- 3 msk olivolja till brödskivorna
- 2 vitlöksklyftor
- En kruka basilika
- Crema di Balsamico
- Salt och peppar
Så här gör du
Ta gärna fram burratan ett tag innan du börjar så att den inte är kylskåpskall.
Halvera eller klyfta tomaterna och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 C i ca 10 minuter.
Rosta sedan brödskivorna i brödrost eller stek i olivolja så att de får lite stekyta.
Halvera vitlöksklyftorna och gnid över brödskivorna. Portionera ut de bakade tomaterna på brödskivorna, se till att du inte får med för mycket vätska så att brödet blir blött.
Dela burratan i fyra delar och dra isär bitarna lite. Lägg burratan över mackorna och strö över ett par blad basilika på varje. Ringla över Crema di Balsamico och avsluta med lite extra svartpeppar. Servera direkt!