Ingredienser
-
2 portioner
- 2 skivor Fria Grova/Grova fralla
- 1/2 (ca 150 g) sötpotatis
- 2 msk olivolja
- 1 krm salt
- 0,5 paket förkokta kikärtor (á 380 g)
- 1 msk tahini
- 1 msk färskpressad citron
- 0,5 riven vitlöksklyfta
- Chiliflakes
- 1 st avokado
- Ev rädisor och gräslök
Så här gör du
Börja med hummusen och sätt ugnen på 225°C. Halvera sötpotatisen och lägg med snittsidan uppåt på en plåt. Ringla över 0,5 msk olivolja och krydda med salt. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Häll av och skölj kikärtorna i kallt vatten. Gröp ur sötpotatisen och lägg allting tillsammans i en bunke med kikärtorna, tahini, citronjuice, riven vitlök och resten av oljan. Mixa slätt och smaka av med salt och chiliflakes.
Stek brödskivorna gyllene i smör i en varm stekpanna. Bred hummus på brödskivorna och toppa med skivad avokado, rädisor och gräslök.