Ingredienser
-
4 portioner
- 600 g körsbärstomater
- 2 pkt krossade tomater
- 350 g överblivet glutenfritt bröd
- 1 kruka färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 3 scharlottenlökar
- Några msk olivolja
- 1 tsk honung
- Salt och peppar
- Parmesan eller veganskt alternativ t.ex näringsjäst som topping
Så här gör du
Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen i 15 min på 200 grader.
Finhacka vitlöksklyftorna och schalottenlöken och stek i olivolja. Lägg sedan i krossade tomater och honung. Krydda med salt, peppar och basilika. Låt soppan koka i 10-15 min.
Lägg i små bitar bröd i den sjudande soppan och addera även de ugnsrostade tomaterna. Låt därefter sjuda i ca 5-10 min till.
Smaka av och servera, kanske med lite riven parmesan eller ett veganskt alternativ som tex näringsjäst.
Klipp över lite färsk basilika och hugg in!