Ingredienser
-
1 portion
- 4 skivor Fria Vita Toast
-
Fyllning 1
- 3 tsk röd pesto
- 2 msk vegansk crème fraiche
- 1 msk vegansk majonnäs
- Salt och peppar
-
Fyllning 2
- 75 g frysta ärtor
- 2 msk vegansk crème fraiche
- 1 msk vegansk majonnäs
- 1/4 citron, saft och rivet skal
- salt & peppar
-
Garnering
- Vegansk färskost
- Gurka
- Rädisor
- Ärtskott
- Groddar
- Citron
- Färgglada tomater
Så här gör du
Skär av kanterna på brödskivorna och försök se till att skivorna blir lika stora. (Tips: spara brödkanterna och gör krutonger)
Fyllning 1
Blanda ihop röd pesto, vegofraiche och majonnäs. (tänk på att havrebaserad fraiche kan innehålla gluten) Smaka av med salt och peppar.
Fyllning 2
Tina de frysta ärtorna och mixa ihop med vegofraiche och majonäs. Riv ner citronskal och pressa över saft. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en skiva bröd på en fin assiett och bred på fyllning 1. Lägg ett till bröd och bred på fyllning 2, och sedan ännu ett lager av bröd och fyllning 1 igen. Avsluta med ett bröd på toppen. Så här långt är perfekt att förbereda om du vill garnera dagen efter. Plasta då in bakelsen nu och ställ i kylen över natten.
Täck hela smörgåsbakelsen med den veganska färskosten. Hyvla sedan gurkan med en mandolin eller osthyvel. (mandolin ger bäst resultat). Skär gurkremsorna till samma höjd som bakelsen och täck sidorna. Skär sedan tomater, citron och rädisor och placera på toppen av smörgåsbakelsen. Addera därefter groddarna och toppen av ärtskotten. Klart!