Glutenfri vegetarisk gubbröra - fria

Glutenfri vegetarisk gubbröra

20 minuter
Spara

Gubbröra är en riktig klassiker på julbordet. Normalt sett är den smakrika fisken, till exempel matjessill, grunden i receptet. Men det går lika bra att göra en vegetarisk gubbröra – som till råga på allt är glutenfri. Detta recept på glutenfri vegetarisk gubbröra går snabbt att göra och blir alltid lika gott.

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 skivor Fria Vita Toast, tinade
  • Gubbröra

  • 2 st hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk kapris, grovt hackade
  • 2 msk färsk dill, fint hackad
  • 1 st liten rödlök, fint hackad
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • Nymalen svartpeppar

Så här gör du

1

Blanda alla ingredienser till gubbröran väl i en bunke.

2

Rosta fyra stycken Fria Vita Toast glutenfria brödskivor och dela dem på diagonalen.

3

Fördela gubbröran på de glutenfria brödskivorna och dekorera eventuellt med färsk dill.

Detta glutenfria recept innehåller