Ingredienser
-
16 portioner
- 8 st Vallmofralla (2 pkt)
- 8 st Fria Grov Minibaguette (2pkt)
- 600 g ärtor
- 300 g mjuk tofu
- 1 kruka körvel
- 1 kruka mynta
- 1 st mogen avokado
- citron
- 2 msk olivolja
- Vattenkrasse för dekoration
- Salt och peppar
Så här gör du
1
Häll alla ingredienser förutom det glutenfria brödet i en mixer och mixa slätt. Om du använder frysta ärtor, se till att de är ordentligt tinade innan de mixas. Smaksätt med färskmalen svartpeppar.
2
Förvara röran i kylen i minst ett par timmar innan servering. Tina de glutenfria bröden i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.
3
Dela de glutenfria bröden på mitten och bred ärtröra på hälften av bröden.
4
Toppa med vattenkrasse och lägg på andra brödhalvan. Servera med kall dryck och en god sallad.