Glutenfri vegetarisk macka - fria

Glutenfri vegetarisk macka

15 minuter
Spara

Detta recept på glutenfri vegetarisk macka med ärtröra och mint passar perfekt till lunch, picknick och mellanmål. Receptet är framtaget i samarbete med den finska matbloggaren Juulia.

Ingredienser

  • 16 portioner

  • 8 st Vallmofralla (2 pkt)
  • 8 st Fria Grov Minibaguette (2pkt)
  • 600 g ärtor
  • 300 g mjuk tofu
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka mynta
  • 1 st mogen avokado
  • citron
  • 2 msk olivolja
  • Vattenkrasse för dekoration
  • Salt och peppar

Så här gör du

1

Häll alla ingredienser förutom det glutenfria brödet i en mixer och mixa slätt. Om du använder frysta ärtor, se till att de är ordentligt tinade innan de mixas. Smaksätt med färskmalen svartpeppar.

2

Förvara röran i kylen i minst ett par timmar innan servering. Tina de glutenfria bröden i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.

3

Dela de glutenfria bröden på mitten och bred ärtröra på hälften av bröden.

4

Toppa med vattenkrasse och lägg på andra brödhalvan. Servera med kall dryck och en god sallad.