Glutenfria baked egg boats - fria

Glutenfria baked egg boats

35 minuter
Spara

Baked egg boats är helt enkelt minibaguetter som du fyller med godsaker och gratinerar i ugnen. Ett finfint recept när du vill lyxa till helgfrukosten eller brunchen. Testa med Fria Minibaguette eller Grov Minibaguette!

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 st Fria Minibaguette eller Grov Minibaguette
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl tärnad skinka
  • 0,75 dl riven ost
  • 3 msk hackad gräslök
  • Salt och peppar

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 180°C. Skär bort ovaler från ovansidan av varje baguette och gröp ur dem. (spara gärna det borttagna brödet och gör ströbröd) Blanda ihop alla ingredienser och fyll baguetterna.

2

Placera baguetterna på folie och se till att de inte lutar. Ställ in i ugnen i ca 20–25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Ta ut och toppa eventuellt med lite extra ost.

3

Låt svalna något innan servering, bli förundrad över din tjusiga skapelse och hugg in!