Ingredienser
-
20 portioner
- 1 st Fria Kladdkaka
- 1-2 msk färskost
- En nypa havssalt
- 300 g valfri choklad
- Strössel
- 10 st grillpinnar eller klubbpinnar
Så här gör du
Mixa Frias glutenfria kladdkaka med salt och färskost i en matberedare. Tillsätt lite färskost i taget tills du får en formbar konsistens.
Rulla bollar av den glutenfria smeten. Lägg bollarna på ett fat och ställ i frysen i 30–40 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa en grillpinne i lite choklad och stick in i en boll. Låt stelna så att pinnen sitter fast i bollen. Upprepa med alla bollar.
Doppa sedan bollarna i chokladen och snurra av överbliven choklad. Dekorera med strössel innan chokladen stelnat.
Ställ cake popsen på en tallrik eller tryck ned i ett frigolit-/oasisblock för att stelna helt.