Glutenfria glassmuffins - fria

Glutenfria glassmuffins

15 minuter
Spara

I Friaköket gillar vi att experimentera och prova goda kombinationer. Detta recept är ett vi är extra stolta över – glutenfria muffins med glass. De är enkla att svänga ihop och lika självklara på barnkalaset som på dessertbordet. När du dukar fram glutenfria glassmuffins kan du räkna med en riktig fullträff.

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 st Fria chokladmuffins
  • 1/2 liter vaniljglass
  • 2 dl färska eller frusna hallon
  • Florsocker

Så här gör du

1

Dela muffins på mitten och skopa ur med en sked.

2

Tina hallonen om de är frysta och rör de sedan lätt.

3

Ta fram glassen ur frysen och låt den bli lite mjuk.

4

Vänd ner hallonen i glassen, rör om lätt.

5

Skopa glass och lägg på muffinsunderdelen, på med locket.

6

Pudra gärna över lite florsocker.