Glutenfria högrevsburgare - fria

Glutenfria högrevsburgare

25 minuter
Spara

Här får du ett recept på glutenfria högrevsburgare – en lite lyxigare, och i vårt tycke godare, variant av hamburgare. Till detta behöver du, förutom Frias glutenfria hamburgerbröd, högrevsfärs som är en riktig höjdare att göra glutenfria hamburgare av. Blandar du dessutom i söta rotfrukter i smeten lyfter smakupplevelsen ytterligare en nivå.

Ingredienser

  • 8 portioner

  • 8 st glutenfritt hamburgarbröd
  • 400 g högrevsfärs
  • 1 st gul lök, fint riven
  • 1 st medelstor palsternacka, fint riven
  • 1 st medelstor morot, fint riven
  • 1 st ägg, lätt uppvispat
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar

Så här gör du

1

Lägg alla ingredienser till de glutenfria högrevsburgarna i en stor bunke. Blanda noga med händerna eller med en gaffel. Tänk på att inte överarbeta smeten. Av smeten formar du sedan åtta burgare. Stek eller grilla dem medium/well.

2

Servera tillsammans med Frias glutenfria hamburgerbröd samt dressing, sallad, tomat och picklad rödlök.