Ingredienser
-
8 portioner
- 300 g urkärnade dadlar (blötlägg 10 min om dadlarna är torra)
- 3 msk nötsmör
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 100 g glutenfri mörk choklad
-
Toppingförslag
- Hackade nötter
- Blandade frön
- Torkade bär
- Flingsalt
Så här gör du
Mixa dadlarna.
Tillsätt nötsmör och havregryn och mixa tillsammans med dadlarna. Lägg i lite mer havregryn om det behövs för konsistensen.
Klicka ut degen på bakplåtspapper och platta ut till en rektangel.
Ställ i frysen i 10–15 minuter.
Ta ut och skär i portionsbitar.
Smält chokladen i en skål och doppa barsen precis så mycket eller lite som du vill. Använd tandpetare för mindre kladd.
Lägg på bakplåtspapper och toppa.
När chokladen har stelnat, slå in barsen i aluminiumfolie och förvara i kyl eller frys, så är du alltid redo för ett snabbt och energiladdat mellis!