Glutenfria och veganska energibars - fria

Glutenfria och veganska energibars

20 minuter
Spara

I matbutikerna finns en hel uppsjö av energibars i olika smaker, men det är faktiskt inte så svårt att göra själv och dessa behöver du inte ens baka i ugnen. Perfekt som snabbt mellis i farten eller för lite extra energi innan träningspasset. Eller bara för att du är sugen på något gott!

Ingredienser

  • 8 portioner

  • 300 g urkärnade dadlar (blötlägg 10 min om dadlarna är torra)
  • 3 msk nötsmör
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 100 g glutenfri mörk choklad
  • Toppingförslag

  • Hackade nötter
  • Blandade frön
  • Torkade bär
  • Flingsalt

Så här gör du

1

Mixa dadlarna.

2

Tillsätt nötsmör och havregryn och mixa tillsammans med dadlarna. Lägg i lite mer havregryn om det behövs för konsistensen.

3

Klicka ut degen på bakplåtspapper och platta ut till en rektangel.

4

Ställ i frysen i 10–15 minuter.

5

Ta ut och skär i portionsbitar.

6

Smält chokladen i en skål och doppa barsen precis så mycket eller lite som du vill. Använd tandpetare för mindre kladd.

7

Lägg på bakplåtspapper och toppa.

8

När chokladen har stelnat, slå in barsen i aluminiumfolie och förvara i kyl eller frys, så är du alltid redo för ett snabbt och energiladdat mellis!