Glutenfria semlor - fria

Glutenfria semlor

25 minuter
Spara

Visste du att ordet semla kommer av latinets simila som betyder vetemjöl? Tur att vårt recept är glutenfritt. Men vi behöll namnet ändå. Med Frias glutenfria släta bulle går det snabbt och enkelt att göra egna glutenfria semlor

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 st Fria Släta bullar
  • ca 50 g mandelmassa
  • mjölk
  • 2 dl vispad grädde
  • Florsocker att pudra med

Så här gör du

1

Ta ut de glutenfria bullarna ur förpackningen och tina i rumstemperatur i ca 20 min.

2

Rör mandelmassan tillsammans med lite mjölk tills det blir en lättarbetad röra.

3

Skär försiktigt av toppen på de glutenfria bullarna.

4

Gröp ett hål i bullen med en tesked, fyll hålet med mandelmassan.

5

Vispa sedan grädde och klicka eller spritsa på bullen. Lägg på ”locket” och sikta över florsocker innan servering.