Glutenfria snittar med laxröra - fria
Glutenfria laxsnittar

Glutenfria snittar med laxröra

20 minuter
Spara

Ett läckert tilltugg med smak av sommar! Testa våra klassiska snittar med krämig laxröra smaksatt med pepparrot, rödlök och äpple. Snabblagat och enkelt att anpassa efter stora och små sällskap – perfekt till påsk, midsommar eller fest.

Ingredienser

  • Ca 16 portioner

  • 2 st Surdegsrutan, en brödhalva blir fyra snittar
  • 100 g varmrökt lax
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk pepparrot
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1/2 äpple, hackad i småbitar
  • 1 msk smör
  • salt & peppar
  • Topping

  • finhackad gräslök
  • hyvlad rädisa

Så här gör du

1

Skär den varmrökta laxen i småbitar eller mosa den med en gaffel.

2

Blanda crème fraiche, majonnäs, pepparrot, hackad rödlök och äpple.

3

Rör ner laxen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

4

Skär brödet i små fyrkanter och stek i smör på båda sidor tills det blir krispigt eller rosta i en brödrost.

5

Lägg upp laxröran på det smörstekta brödet och toppa med färsk gräslök och tunt hyvlad rädisa.