Ingredienser
-
Ca 16 portioner
- 2 st Surdegsrutan, en brödhalva blir fyra snittar
- 100 g varmrökt lax
- 0,5 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1-2 msk pepparrot
- 1/2 finhackad rödlök
- 1/2 äpple, hackad i småbitar
- 1 msk smör
- salt & peppar
-
Topping
- finhackad gräslök
- hyvlad rädisa
Så här gör du
1
Skär den varmrökta laxen i småbitar eller mosa den med en gaffel.
2
Blanda crème fraiche, majonnäs, pepparrot, hackad rödlök och äpple.
3
Rör ner laxen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4
Skär brödet i små fyrkanter och stek i smör på båda sidor tills det blir krispigt eller rosta i en brödrost.
5
Lägg upp laxröran på det smörstekta brödet och toppa med färsk gräslök och tunt hyvlad rädisa.