Ingredienser
-
4 portioner
- 4 st glutenfria tortillabröd
- 0,5 st rödlök
- 1 liten påse babyspenat
- 2 st avokador
- 300 g fetaost
- 1 burk kikärtor
- 1-2 dl turkisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök
- 1 st citron
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Så här gör du
Börja med kikärtsröran: Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem. Mixa eller mosa ordentligt med en gaffel och blanda i yoghurt. (Tänk på att inte göra röran för såsig om du ska ha wrapsen med på utflykt) Pressa ner vitlök och droppa i citron till önskad syrlighet. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan en stund.
Lägg ut tortillabröden och fördela babyspenat, strimlad rödlök och skivad avokado på dem. Smula över fetaost och toppa med kikärtsröran. Strö över persiljan och vik ihop till wraps. Slå in i folie eller smörgåspapper.